Honda BF250

En 3,5-liters V6-motor med 24 ventiler och PFG-FI -bränsleinsprutning och enkel överliggande kamaxel – håll i hatten! 

Om det låter som en motor som borde sitta i en snabb bil har du delvis rätt. De flesta av våra tekniska idéer och innovationer föds ur vårt enorma kunnande och vår hängivenhet för att utveckla kraft – och tävlingsvinnande prestanda – i mer än 60 år. VTEC™ till exempel användes först kommersiellt i den bra sportbilen NSX från Honda. Med innovativa funktioner som BLAST™ och ECOmo, är denna motor med sitt unika dubbla luftintagssystem den allra bästa i sin klass när det gäller ekonomi – och även låga utsläpp.

Växlad för fart

Det hydrodynamiska växelhuset – smalt för en stor motor – har en superlåg motståndskoefficient och dreven inuti är maskinbearbetade och finslipade till superfina toleranser. Genom att arbeta tillsammans minskar de friktionen vid höga varvtal i hög hastighet.

När den innovativa tekniken med en starkare transmission i motorn kombineras med lågt motstånd skapas en högpresterande och ekonomisk motor.

Den kan även dra tunga laster

Du kommer att bli mycket nöjd med bränsleekonomin oavsett hastighet, och med en utväxling på 2:1, kommer den enkelt att ge dig fart. BF250 är även mycket mångsidig, vilket låter dig montera en större 16-tumspropeller för mer drivkraft om du har en större, tyngre båt.

Den sätter verkligen fart

Den smala och slanka hydrodynamiska designen handlar inte bara om att se bra ut. Hondas växelhus överför effektivt alla de där hästkrafterna rakt ner i sjön.

Honda iST (intelligent växling och gas)

BF250 finns med Hondas exklusiva iST-funktion (intelligent växling och gas), som ger dig enkel kontroll över utombordaren. Den möjliggör finjustering av gasreglagets inställningar i alla hastigheter, till exempel ett ”långsamt” läge för manövrering i låg hastighet. iST är lätt att installera och enkel att använda och ger dig total kontroll nära till hands.

Generatorn med hög uteffekt ger hela 90A, vilket håller ett batteri med en laddningskapacitet på 60A i toppskick, och den förser dessutom all elektronisk utrustning ombord med ström.

 

Fyra försvarslinjer

Först får aluminiumkåpan en anodieringsbehandling med vår patenterade "dubbelförseglingsprocess". Därefter lägger vi på en epoxigrundfärg före den silverskimrande färgen. För att ytterligare skydda mot UV-strålar lägger vi slutligen på ett klart hartstäckskikt. Och för att vara dubbelt säkra monterar vi en offeranod och alla kontakter är vattentäta. Korrosionen har inte en chans.

Tekniska Specifikationer

 

Share

Comments are closed.